Studii geotehnice

O investigatie geotehnica detaliata duce la o economie in etapa de executie

Ce sunt studiile geotehnice ?

Studiile geotehnice reprezintă cea mai des intlânită formă de documentație geotehnică, ele fiind recomandate in proiectarea oricărui fel de construcție. Concret, aceste studii oferă date concludente despre natura terenului cercetat, cu scopul ulterior de a alege structura de rezistență potrivită terenului in cauză.

Care sunt etapele realizării unui studiu geotehnic ?

Pentru ca un studiu geotehnic să fie complet este necesară parcurgerea mai multor etape. Printre cele mai importante menționăm:

  • Efectuarea forajelor geotehnice. Numărul forajelor cât si adâncimea lor sunt determinate de tipul de constructie dorit. In urma acestor foraje se prelevează probe de sol
  • Analiza probelor de sol la un laborator de specialitate pentru determinarea principalelor caracteristici mecanice
  • Redactarea propriu-zisă a studiului geotehnic, pe baza informatiilor obtinute in primele două etape. De asemenea, in acest raport prezentăm si recomandările noastre cu privire la terenul cercetat.

 

De ce sunt importante studiile geotehnice ?

Studiile geotehnice sunt importante deoarece pe baza acestora se va proiecta noua constructie corespunzator si eficient din punct de vedere economic. Astfel, investind la inceput intr-un studiu geotehnic de calitate, se pot economisi bani care ulterior ar fi cheltuiti pentru problemele semnalate de un eventual studiu geotehnic.